
דוקטור לחינוך in
דוקטורט. בניהול בר קיימא של משאבי חקלאות, ייעור ומזון
University of Florence

מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Florence, איטליה
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
מְעוּרבָּב
מֶשֶׁך
3 שנים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
בקש מידע
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
מבוא
הדוקטורט התוכנית בניהול בר קיימא של ייעור חקלאי ומשאבי מזון מתבססת על הניסיון ארוך הטווח במחקר והוראה של המחלקה לחקלאות, מזון, סביבה וייעור (DAGRI) של University of Florence . הדוקטורט הינה תקופה של 3 שנים במשרה מלאה של למידה ומחקר המציעה לסטודנטים ידע מדעי בתחומי כלכלת חקלאות וייעור, תכנון וניטור יערות, תפעול יערות, מדעי העץ, הנדסת חקלאות וייעור, מדעי המזון וטכנולוגיות. סטודנטים לתואר שלישי ירכשו את הגישות התיאורטיות והמתודולוגיות הדרושות לבניית חדשנות בתכנון וניהול מערכות חקלאיות, יערות ומזון, הנראות כמערכות סוציו-אקולוגיות מורכבות.
קבלה
מלגות ומימון
המועצה האקדמית של כל קורס, על בסיס רשימת הסטודנטים הרשומים, קובעת את הקצאת מלגות. הסכום השנתי של המלגה הוא € 16.243,00, עם תשלום בתשלומים חודשיים דחויים (התשלום מתבצע ביום הלא-עסק האחרון של החודש).
גובה המלגה גדל ב-50% עבור כל תקופות שהייה מורשות בחו"ל עבור פעילויות מחקר הקשורות לפרויקט התזה, עד למקסימום של 18 חודשים.
לסכום זה יש להוסיף, עבור השנה הראשונה, השנייה והשלישית של הקורס, את התקציב לפעילויות מחקר באיטליה ומחוצה לה השווה ל-10% מסכום המלגה, בסכום מינימלי של 4.872,90 אירו.
בעלי מלגות נדרשים להירשם ב-INPS (המוסד הלאומי לביטוח לאומי).
דוקטורנטים שיתקבלו על ידי המועצה האקדמית לשנה הבאה של הקורס יקבלו הנחיות כיצד להירשם במייל ממשרד הדוקטורט.
תכנית לימודים
הדוקטורט לתוכנית בניהול בר קיימא של ייעור חקלאי ומשאבי מזון יש ארבע תכניות לימודים:
הנדסת חקלאות ויער (IAF)
תכנית ההכשרה והמחקר נועדה לשפר מיומנויות בהידראוליקה חקלאית והתערבויות ביו-הנדסיות, ניהול משאבי מים בתנאי מחסור, חיסכון במים בחקלאות, מיכון חקלאות, חקלאות מדויקת, שרשרות אספקת מזון לחקלאות, שימוש אנרגטי בביומסה, שיפורי יעילות אנרגטית במערכות agroforestry, תכנון מבנים כפריים עם קריטריונים חדשניים וברי קיימא, חומרי בניין ברי קיימא, ניטור טריטוריה אגרו-יערות, מיפוי דיגיטלי, שימוש במערכות מידע גיאוגרפיות לתכנון כפרי וניהול חיות בר
מדע וטכנולוגיה של מזון (FS&T)
תוכנית מדעי המזון והטכנולוגיה מציעה Ph.D. לסטודנטים את האפשרות להתמודד עם תחום רחב של עניין מחקרי במיטוב וחדשנות מזון ועיבוד מזון. קיימות ובריאות הם עמודי התווך שעליהם בנויה ההכשרה במחקר של תלמידי הדוקטורט שלנו.
האופטימיזציה והבקרה של תהליכים כמו גם העדפות הצרכן מייצגות את תחומי העניין העיקריים בהקשר של ייצור וצריכה של מזון ומשקאות.
כלכלת יער, תכנון ומדעי העץ (EPFSL)
המטרה היא להכשיר סטודנטים לעבודה עצמאית במחקר מקורי ובמלגה בתחומים הבאים: גישות תיאורטיות ומתודולוגיות לניהול יער בר קיימא; תכנון לשימור המגוון הביולוגי ושיפור שירותי המערכת האקולוגית של היער; הערכה איכותית וכמותית של מערכות אקולוגיות של יערות, כולל מלאי יערות, חישה מרחוק ומודלים של יערות; פעילות יער בת קיימא והשפעה סביבתית נמוכה; שיפור מערכות ואסטרטגיות להגנה מפני שריפות יער כולל הגדרת מודלים ומפות סיכונים; שרשרת אספקת עץ לרבות מוצרי עץ; שימוש בעץ למוצרים מבניים וחדשניים; מתודולוגיה להערכה ושימור של חפצי עץ היסטוריים ואמנותיים, כולל מודלים סופיים.
כלכלת יין ופיתוח כפרי (EVSR)
הפעילויות החינוכיות והמחקריות מתמקדות ב:
- ניתוח היעילות של מגזר היין, מסביבת האחוזה ועד למערכת המזון החקלאי המקומי;
- ניתוח נושאי פיתוח הכפר, תוך שימת דגש על אותם כלים ומתודולוגיות המאפשרים הגדרה ופרשנות של מודלים משולבים של פיתוח מקומי;
- ניתוח הפיתוח בר-קיימא והרב-תכליתיות בהקשר הכפרי, הן מבחינת הפיתוח התחרותי של חוות/נחלות והן בהגנה על איכות החיים בשטחים אלו.