Keystone logo
UBC PRISM Lab

UBC PRISM Lab

UBC PRISM Lab

מבוא

הבנה וניהול של העלויות והיתרונות הסביבתיים והחברתיים של פעילות כלכלית היא אתגר מכונן של העידן המודרני. אתגר זה מספק את הגרעין לתחום המתפתח במהירות של מדידה וניהול קיימות.

מערכות מזון מודרניות מחברות בינינו, ביו-פיזית וחברתית. הם גם תורמים מרכזיים לרבים מבעיות הקיימות הדוחקות ביותר שלנו, מקנה מידה מקומי ועד עולמי.

מעבדת מחקר עדיפות מערכות מזון לניהול קיימות משולב (PRISM), הממוקמת בקמפוס אוקנגאן של אוניברסיטת קולומביה הבריטית, היא מרכז למחקר חוצה בצומת של מדידת קיימות וניהול מערכות מזון.

מדידה וניהול מערכת מזון קיימות

חשיבה במחזור החיים
חשיבה במחזור חיים מתייחסת לגישות מדידת קיימות וגישות ניהול השוקלות את כל אינטראקציות שרשרת האספקה הרלוונטיות הקשורות למוצר, שירות, פעילות או ישות. לפי Klöpffer (2003) "חשיבה במחזור החיים היא התנאי המקדים לכל הערכת קיימות נכונה. אין זה הגיוני כלל לשפר חלק אחד של המערכת במדינה אחת או בשלב אחד של מחזור החיים אם ל'שיפור' הזה יש השלכות שליליות על חלקים אחרים של המערכת שעשויות לעלות על היתרונות שהושגו". במילים אחרות, חשיבה על מחזור החיים חיונית להבנה ולמניעת העברת נטל לא מכוונת, בין אם בין סוגים שונים של השפעות קיימות ובין אם בין שלבי שרשרת אספקה שונים או מחזיקי עניין שעלולים להתרחש כתוצאה מהחלטות הניהול שלנו. חשיבה וכלים במחזור החיים הפכו למרכזיים במדעי הקיימות.

מערכות מזון בהקשר
מערכות מזון מודרניות ממלאות תפקיד מרכזי בקביעת תוצאות קיימות במספר קנה מידה. זה כולל את דרישות המשאבים הקולקטיביות שלנו, לחצים סביבתיים הקשורים למגוון הביולוגי, פליטת פסולת לאוויר, לאדמה ולמים, ויתרונות ועלויות חברתיות-כלכליות. צמיחה צפויה בייצור מזון, שינוי דפוסי ייצור וצריכה, תחרות מוגברת על משאבי קרקע, מים ואנרגיה, התפתחויות טכנולוגיות ואי יציבות חברתית וסביבתית מצטלבים ויוצרים אתגרים והזדמנויות עמוקות. הבנה וניהול של מערכות ייצור מזון, הנתמכות לרוב על ידי שרשראות אספקה המשתרעות על פני מספר גבולות, מערכות אקולוגיות וחברות, על מנת להגיב לאתגרים אלו ולנצל הזדמנויות מתעוררות דורשות פרספקטיבות וכלים בהיקף תואם.

המחקר הנוכחי
מחקר במעבדת Food Systems PRISM מיישם חשיבה וכלים במחזור החיים כדי לחקור ולסייע בפתרון שאלות דוחקות בממשק של מזון, אקולוגיה וחברה. העבודה הנוכחית מתמקדת, במיוחד, בנושאי קיימות הרלוונטיים לתעשיית הביצים הקנדית ולמגזר המזון הקנדי, באופן רחב יותר.

מתעניין בעבודה במעבדת PRISM Food Systems?

האם אתה חדור מוטיבציה, סקרן מולד וממושמע מאוד? האם אתה להוט לחדד את כישורי המחקר והידע שלך? האם יש לך עניין רב בנושאי קיימות של מערכת המזון? האם אתה מוכן ומסוגל לבחון באופן ביקורתי את ההנחות שלך, ולאתגר ולהיות מאותגר בסביבה של כבוד, שיתוף פעולה וחקירה? האם הסיכוי לחיות, לעבוד ולשחק בעמק אוקנאגן היפה במערב קנדה תואם את שאיפות אורח החיים שלך? אם כן, מעבדת המזון PRISM באוניברסיטת קולומביה הבריטית עשויה להיות התאמה טובה עבורך.

אין להקל ראש בהחלטה להגיש בקשה להזדמנויות ללימודי תואר שני. בית ספר לתואר שני הוא הרבה עבודה. זה גם יכול להיות מאוד מתגמל, בתנאי שאתה מתעניין באמת במחקר שאתה מבצע, ומחויב להצלחה. מניסיוני, התכונות הבאות הן מנבאים אמינים להצלחה כסטודנט לתואר שני.

  • פיקחות - כפי שמעיד רקורד אקדמי חזק
  • סקרנות - עניין אמיתי במחקר וחקירה
  • יצירתיות - היכולת לזהות שאלות מחקר מעניינות/חשובות, לגבש שיטות מחקר חדשניות וקפדניות ולסנתז ולהתבסס על תיאוריה, שיטות, מושגים ומידע מכל תחומי משמעת ובינתחומיים רלוונטיים.
  • ביקורתיות - היכולת ליישם הגיון וקפדנות בהבחנה בין מקורות מידע, טיעונים, שיטות וכו'.
  • מיומנויות תקשורת - היכולת לתקשר בצורה ברורה ותמציתית (בפרט, בצורה כתובה)
  • מחויבות - שילוב של תכונות אישיות ומיומנויות רכות כולל שאפתנות, מוטיבציה עצמית, משמעת ומקצועיות

תכונות הקמפוס

    מיקומים

    • Kelowna

      EME Building Room 2121-1137 Alumni Avenue, V1V 1V7, Kelowna

      שאלות